Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

"Ελα μαζι μας γιατι ειναι σαββατο βραδυ..."

τοποθεσια:σπιτι φιλης, Σαββατο βραδυ (λιγο πριν βγουμε για το παρτυ)

Λιγο πολυ ολοι ξερουμε τι συμβαινει στα παρτυ. Αγνωστοι τυποι, αναγκαστικα χαμογελα, ανοητες κοινωνικες σχεσεις.
Καπως ετσι ηταν κ αυτο το παρτυ. Μεχρι ενα σημειο. Στο σπιτι ειμασταν οι πολυ κοντινοι της φιλοι. 10 ατομα με το ζορι. Αρα ισως τα πραγματα ηταν λιγο πιο ελευθερα. Κουβεντιαζαμε για διαφορα θεματα. Με τον φιλο της ταιριαζαμε σε αρκετες αποψεις, ειναι δικος μας παιδι, ροκακι.
Καθως συζητουσαμε η κουβεντα πηγε στους gay με αφορμη εναν γυφτο γκει που ειδε στον δρομο. Δεν το σχολιασα. Αφησα την συζητηση να προχωρησει. Την αφηνα. Το παιδι μεταξυ αλλων ελεγε οτι οι "κραγμενες" δεν του αρεσουν καθολου και του την δινουν στα νευρα. Τον ενοχλει που υπαρχουν και εκδηλωνονται ετσι. Τοτε δεν αντεξα και μιλησα. Ειναι δυνατον ενα παιδι 18 χρονων, ανοιχτομυαλο να εχει τετοια αποψη; Προτιμα ενας ανθρωπος να καταπιεζεται, να υποβαθμιζεται, να μειωνεται απ οτι να εκφραζεται ελευθερα. Να ειναι απλα ο ευατο του; Του ανεφερα ως παραδειγμα την αυτοκτονια ενος παιδιου στις Η.Π.Α. που αυτοκτονησε λογω του πειραγματος απο τους συμμαθητες τους επειδη ηταν gay. Η απαντηση του; "Καλα να παθει"
Μετα απο αυτο καθησα και σκεφτηκα ολη αυτην την κουβεντα. Τι περιμενουμε απο μια χωρα οταν ολοι σκεφτονται ετσι; Αν ο 18χρονος ενοχληται απο τους γκει και δεν τους θελει επειδη ειναι γι αυτον διαφορετικοι, τι να περιμενουμε απο τους υπολοιπους; Ετσι περιμενουμε να παει η Ελλαδα μπροστα;

Καληνυχτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου